Musikal i New York i vår

The Big Apple som många benämner staden New York med. Redan under inflygningen till staden kommer du se staden med igenkännande ögon, reslig står frihetsgudinnan med sin uppsträckta arm. Skyskraporna klumpar ihop sig, resliga och tätt tillsammans står de där igenkännande, en siluett på en av världens mest beryktade metropoler. Du vet att du sett det här tidigare genom media, filmer och bio.

760045_94472661-broadway

Åker man till New York är det ett måste med en musikal på Broadway. För den inbitne musikalälskaren eller bara en upplevelse utöver det vanliga är ett besök på Broadway ett måste. Har du inte varit musikalfantast innan så kommer du att älska den här upplevelsen. Artisterna kommer inte lämna någon oberörd med sina skickligt framställda shower och fantastiska röster. Väl utförda och inövade dansnummer till rytmiska och melodiska toner.

Priset för en biljett kan variera beroende på vart du önskar sitta i salongen och vilken tid på säsongen och naturligtvis beroende på vart du väljer att köpa din biljett.

Utbudet är stort då det finns många teatrar på Broadway, de flesta ligger i ett område som kallas Theater District, det är ett område som sträcker sig ungefär från 41st till 54th street mellan 6th och 8th avenue.

jennifer leigh selig / Shutterstock.com

När du väljer att boka biljetter finns det lite olika saker som kan kännas lite missvisande, off Broadway handlar om hur stor teatersalongen är som musikalen spelas på och inte på det geologiska läget i staden.

Broadwaysäsongen styr sin säsong utifrån Tony Awards och brukar benämnas med Broadway season.

Om du önskar att se en kvällsshow så är det enklast och billigast att boka en vardag kväll mellan måndag och torsdag, Om du vill se någon show en kväll under en helg eller storhelg måste du planera i god tid för att få det du önskar.

Broadway shows i New York är en upplevelse utöver det vanliga. Förutom att se en musikal kommer du kanske uppleva Frihetsgudinnan som skänktes av Frankrike som en symbol för vänskap. Kanske du kommer att passera hjärtat av New York, Times Square eller ett besök i New Yorks lungna Central Park. Två motsatser till varandra.