Musik och dans

För många så förknippar man musik med dans. Det kan för vissa vara en motionsform som man regelbundet genomför i olika sammanhang. Det kan vara på gym genom gruppträning och exempelvis Zumba. Många gånger så finns det fördelar att börja med dans redan som barn. Att få in rytmen i kroppen och en känsla för hur man rör sig till musik är nyttigt för oss.

En del kan ha det svårt att sitta still när det spelas bra musik. Släpp hämningarna och börja dansa. Det är befriande på så många sätt. Om det finns ett intresse hos barnen att dansa så finns det tillfällen där de kan få utlopp för detta via en dansskola för barn via FunkyKidz. Ta en titt på det utbud som finns och om de finns på den ort där ni bor. Genom dansskolan så får barn mellan 2-8 år i olika grupper utvecklas inom dans på ett pedagogiskt sätt men framförallt få ha skoj till musik.

För de äldre som är mellan 8-14 år så finns Bliss Dance Academy med lite mer avancerad koreografi. Det kan vara en naturlig övergång om du tidigare varit deltagare i FunkyKidz att gå över till Bliss när du har åldern inne. Det ska ju framförallt finnas en glädje i det man gör och om så är fallet så ska man naturligtvis söka sig till de tillfällen där man kan få dansa, lära sig mer men också ha fantastiskt roligt.